"Таке добре пиво вийшло в нас – перший раз!
Казка, а не пиво!!! Маю надію, що не останній раз."
Власник патенту Євген Юхниця

Як правильно пити пиво

Уживати пиво слід помірно, вдумливо й правильно. У нашій країні культура вживання пива поки що не на високому рівні, і тому вважаємо своїм обов'язком розповісти про правильне пиття цього пінного напою! 

Найкричущий злочин проти пива - це поглинання пива з пляшки! Про який аромат та смак можна говорити, якщо струмінь напою потрапляє прямо до горла, минаючи смакові рецептори. 

Поза всяким сумнівом, належно оцінити пиво можна лише тоді, коли воно налите в прозорий келих або кухоль. Дехто, не замислюючись, п'є пиво прямо з пляшки, позбавляючи себе можливості насолодитися його кольором та ароматом, тоді як колір і запах є такими самими важливими критеріями оцінки у формуванні спільного враження про пиво, як і його смак. 

Не забувайте, що пивовари приділяють багато часу та зусиль, аби надати пиву певні відтінки кольору й аромату, а багато хто позбавляє себе задоволення отримати повне враження від споживаного пива. 

Коли пиво випускається зі свого тимчасового ув'язнення - чи то пляшка, а чи бляшанка - розкриваються його малопомітні риси: з'являються ледь уловимі відтінки в ароматі й приховані раніше присмаки. 

Тому правило перше й найважливіше: купіть пивні склянки та кухлі й ніколи не пийте пиво з пляшки

Форма келиха та кухля також по-своєму впливає на смак пива. У світі існує безліч найрізноманітніших сортів пива та келихів і кухлів, що поєднуються з ними. Звісно, немає потреби для кожного пива купувати окремий келих, якщо, звісно ж, ви не збираєтеся розпочати колекціонувати пивний посуд. Цілком підійде келих тюльпаноподібної форми, який, на загальну думку, чудово підходить для всіх сортів пива. 

То як же правильно налити пиво в цей келих? Техніка доволі проста - насамперед необхідно переконатися, що келих ідеально чистий. Якщо келих погано помитий і неправильно зберігався, на його стінках можуть бути залишки попереднього пива, губної помади, мила, пил, які перешкоджатимуть утворенню гарної пивної шапки й згубно впливатимуть на смак і запах пінного напою. 

Тримайте келих під кутом 45 градусів і наливайте пиво, намагаючись, аби воно потрапляло по центру стінки келиха. Не варто засовувати горлечко пляшки в келих, намагайтеся залишити невеличкий простір між краєм келиха та пляшкою. 

Коли пиво наповнить келих до половини, поверніть келих у вертикальне положення. Не зупиняючись, продовжуйте наливати пиво в середину келиха. Це дозволить уникнути появи зайвої піни й створити ідеальну пивну шапку, а також за один прийом перелити все пиво з пляшки до келиха. 

Якщо ви наливаєте пшеничне чи інше дріжджове пиво, намагайтеся не трусити пляшку. Акуратно налийте пиво в келих, залишивши осад у пляшці, потім збовтайте пляшку і долийте дріжджовий осад. А якщо вам не подобається дріжджовий осад, ніхто не змушує вас його доливати. Така техніка саме й дозволить вам уникнути потрапляння осаду в пиво. 

Пити пиво потрібно охолодженим до +6 °С - +10 °С. Переохолоджене пиво (наприклад, якщо ви його покладете до морозильника) мутніє і втрачає значну частину свого смаку. Надто тепле пиво добре лише для лікування, але не освіжає й зовсім не смачне. 

Пиво ніколи не змішується ні з чим і не перемішується. Його не можна розбавляти спиртними напоями навіть того самого походження й додавати до нього інше пиво. Змішування пива з іншими алкогольними напоями може викликати погане самопочуття та головний біль. 

Пиво двох марок чи однієї марки, але неоднакової міцності, не можна змішувати. Інакше порушується зрівноваженість смакових компонентів. 

Пиво - це напій специфічного характеру й чистоти. Змішавши його з іншими компонентами, ми позбавимо його характерних властивостей, тобто заподіємо йому шкоду. 

Пиво ніколи не можна переливати з однієї посудини до іншої або доливати недопите пиво. Пиво не можна збовтувати й розмішувати. Розлите пиво під час тривалого контакту з повітрям, мутнішає й набуває негарного присмаку. Зберігання пива на світлі також додає йому невластивого присмаку. 

І остання рекомендація: ніколи не пийте пиво на ходу. Розслабтеся. І з насолодою зробіть перший ковток. 

Чекаємо на Ваші дзвінки за номерами (цілодобово):
067 219 82 90 prodag_pyva@ukr.net
073 420 02 64
050 357 93 92
Береги честь смолоду, а РАДОЙ в холоде.
Офіційна група Facebook Офіційна група Вконтакті Мобільна версія сайту UA RU EN FR DE
НА ГОЛОВНУ