Ознаки якісного пива

Качество пива Фільтроване пиво —  прозоре, немутне, без осаду.
Будь-які зайві запахи (особливо медовий) є ознакою порушення технології.
Смак пива повний, однак не водянистий.

Пиву властива гіркота, що виникає від хмелю. Справжня гіркота  — легка й швидко минає. Якщо після ковтка пива залишається тривалий присмак гіркоти — це ознака неякісного пива.

І, звісно ж, пиво повинно мати стійку й високу піну.

Справжнє пиво
пиво, що продається на розлив. Таке пиво постачається в металевих кегах, у яких воно цілковито зберігає всі свої якості та властивості. За рахунок непрозорості кеги пиво не псується. Зчаста в барах пропонують нефільтроване пиво, такий напій містить більшу кількість корисних елементів. Пластикові пляшки для зберігання пива не придатні, оскільки пластик недовго зберігає смакові якості, через те що його виготовлено з пористого матеріалу й він пропускає кисень.

Якість пива не залежить від його ціни. Високі ціни в багатьох виробників — усього лише питання популярності бренда. І насамкінець: форма самої пляшки жодним чином не впливає на смак і терміни зберігання пива.

Коли ви розглядаєте пивну етикетку, то що помічаєте? Назву й, швидше за все, міцність пива. Як правило, це все, що цікавить пересічного покупця. Ціну зазначено на ціннику поряд із пивом. І все-таки, саме пивна етикетка може надати вам безліч корисної інформації.

Назва пива присутня на етикетці в обов'язковому порядку. А що ще ви можете дізнатися, вивчивши етикетку? Так, саме тип пива. Доволі популярні види пива в нашій країні: Lager (пиво низового бродіння), пиво типу Pilsner (янтарне та прозоре пиво) і ціла низка інших, приміром, ірландські та британські елі чи бельгійський ламбік.

Окрім типу пива, ви можете побачити його колір. Пиво буває світлим, темним, напівтемним.  Міцність пива розповість вам про відсоток вмісту в ньому спирту. Це одна з найпопулярніших після назви характеристик пива.

Виробники частенько зазначають на етикетці: «Вміст алкоголю — не менше...» І це тому, що точно передбачити результат пивоваріння неможливо. Міцність пива можна виміряти лише в готовому напої. Тільки чесні броварники на етикетці вказують точний відсоток вмісту алкоголю одночасно з датою виробництва й лишень певної партії пива.

Термін придатності пива залежить від способу його консервації, зазначається на пляшці й буває різним. Непастеризоване пиво, у якому немає консервантів, зберігається лише кілька днів. Один із поширених консервантів для пива — аскорбінова кислота. На етикетці про це пишуть лише чесні виробники. Згідно з німецьким Законом «Про чистоту пива» від 1516 року використовувати домішки в пивоварінні цілком заборонено. У результаті все німецьке пиво пастеризується. У нашій країні даний процес опановано далеко не на всіх пивзаводах, у підсумку основна частина пива продається «на місцях».

Намагайтеся не вживати пиво з терміном придатності, що минув. Це вбезпечить вас від харчового отруєння.

Фільми, сайти, мультики про пиво NEW!
(Виставляються щоденно по одному в 11.00!)

Власник патенту Євген Юхниця

Виникли питання?
Телефонуйте за номером: 0674057652

{page_index.string032} UA RU EN FR DE
НА ГОЛОВНУ
П.І.Б. не може бути пустим чи менше 8 символів.
Побажання / Пропозиція: не може бути пустим чи менше 10 символів.
Залишилось: 0 Максимально символів: 333
Сума не правильна.
Побажання / Пропозиція успішно надіслані.