Що таке ПИВО

пиво Радой
Більшість людей полюбляє пиво, але особлива прихильність до даного напою янтарного кольору виявляється у студентів. Ще з давніх часів у різних джерелах є згадки, що пиво вони воліли вживати в невимірних кількостях. Існували навіть особливі «пивні» традиції, наприклад, у сімнадцятому столітті було придумано спеціальний статут, де були зазначені церемонії і традиції, що стосуються до вживання пива. Збиралися студенти в шинках (кнейпах). Кожна студентська корпорація мала свої шапочки. Відмінність була в кольорі, форма була у всіх однакова у вигляді перегорнутого блюдечка. Такий головний убір зав'язувався за допомогою шнурка на потилиці.

У дев'ятнадцятім столітті навіть сформувалось щось у вигляді «пивного закону». Вимога була лише одна — випити дуже багато пива. На честь кожного присутнього вимовлявся тост, а потім необхідно було спорожнити кухоль. Варто було враховувати і той факт, що обсяг кухля пива на той час був більше за літер! Між тостами була п'ятихвилинна перерва. Можете підрахувати, скільки пива випивалося за годину, а німецькі студенти весь вечір проводили в шинках. Найпопулярнішими фото були з пивним кухлем.

Відомо, що існує тільки чотири відчуття смаку: солодке, гірке, кисле, солоне. Найголовніше для пива це післясмак, або присмак, що лишається в роті нетривалий час. Дегустатори помітили, що ті, хто віддає перевагу пиву із солодким смаком, бажають відчувати одразу смак напою, бо коли пиво потрапляє до рота, одразу відчувається солодкість. А ось від «гіркого» пива задоволення усвідомлюється набагато пізніше, після першого ковтка. Виходить, що любителі пива «гіркого» продовжують собі насолоду.

Загалом, більшість марок пива має всі чотири смаки, у різних комбінаціях. І найсмачнішим вважається пиво, яке поєднує всі чотири смаки, і це відчувається не одразу, почуття смаку розтягується у часі. Людина немов відчуває легкий перехід від солоного до солодкого, від гіркого до кислого, або ж навпаки. Важливо, аби цей перехід був приємним, як і самий післясмак. На замітку: у післясмаку гіркий присмак пива — показник його низької якості, можливо, було порушено технологічний процес у приготуванні пива, або низька якість використовуваних продуктів.

Основним інгредієнтом пива є хміль — багатолітня кручена рослина, яка належить до сімейства коноплевих. У броварстві використовуються рослини з жіночими квітками (хмільові шишки). Із них одержують лупулін — це так звана ароматична речовина, що надає пиву нотку своєрідної гіркоти завдяки хмільовим ефірним оліям. Хміль не підвищує «хмільну» якість пива, а всього лише надає приємного гіркого присмаку та збільшує схоронність пива.

Фільми, сайти, мультики про пиво NEW!
(Виставляються щоденно по одному в 11.00!)

Власник патенту Євген Юхниця

Виникли питання?
Телефонуйте за номером: 0674057652

{page_index.string032} UA RU EN FR DE
НА ГОЛОВНУ
П.І.Б. не може бути пустим чи менше 8 символів.
Побажання / Пропозиція: не може бути пустим чи менше 10 символів.
Залишилось: 0 Максимально символів: 333
Сума не правильна.
Побажання / Пропозиція успішно надіслані.