Оригінальні страви з пива до Новорічного столу

Пивные рецептыНезабаром такий улюблений і такий довгоочікуваний Новий рік! І вже зараз варто замислитися, що приготувати до новорічного столу й тим самим здивувати своїх гостей чимось особливим. Для любителів пива настав час згадати, що пиво можна не тільки пити! Є безліч кулінарних рецептів на його основі.
Вік перших рецептів страв на пиві — близько 9 тисяч років. Його авторами були шумери, вони вміли варити пивний напій із використанням ячмінного солоду. Про це оповідають глиняні дощечки, знайдені при розкопках у Месопотамії.
Час плине, і зараз можна сказати, що пиво вже є невід'ємною частиною культури харчування людства. Любов до цього янтарного напою виражав не тільки простий народ. Царські особи були навіть змушені видавати закони, у яких заборонялося виготовляти чи продавати неякісне пиво.
Ми пропонуємо вам декілька рецептів із застосуванням даного напою.

Свинина в пиві
Інгредієнти:
0,5 кг нежирної свинини
80 г жиру;
0,5-0,8 л пива;
1-2 гол. цибулі;
2 ст. ложки панірувальних сухарів;
2 ст. ложки оцту;
Сіль, кмин, лавровий лист — за смаком.
Спосіб приготування:
Нарізати шматочками свинину, скласти в каструлю з попередньо розтопленим маслом і залити пивом так, аби м'ясо було повністю занурено в нього.
Посолити, покласти кмин і варити на невеликому вогні 35—40 хвилин, додати нарізану цибулю, сухарі, оцет і тушкувати ще 30—40 хвилин на маленькому вогні. Наприкінці приготування додати 2—3 лаврових листи.

Риба «По-мюнхенськи»
Інгредієнти:
1 кг риби
лимонний сік або оцет, сіль, цукор
1 ст. ложка борошна
380 мл. пива.
Спосіб приготування:
Рибу очистити й нарізати на порції. Опісля відварити в підсоленій воді. Борошно обсмажити на вершковому маслі, додавши рибний відвар і пиво, прокип'ятити, додати лимонний сік, і можна подавати до риби.

Риба в пивному клярі
Інгредієнти:
1 кг філе риби
100 г борошна
200 мл пива
1 яйце
сіль, рослинна олія для смаження.
Спосіб приготування:
Борошно, пиво, яйце, 1 ст. ложку рослинної олії добре перемішати до одержання однорідної маси. Рибу нарізати на порційні шматочки, посолити, обваляти в борошні, вмочити в тісто й покласти в розігріту олію. Підрум'янити з усіх боків до готовності.  

Пивний соус

Інгредієнти:
1 склянка світлого пива
100 мл бульйону
1 склянка сметани
50 г вершкового масла
1 ст. ложка борошна
2 жовтки,
сіль, цукор, кориця
1 ст. ложка лимонного соку.
Спосіб приготування:
Прогріти борошно на вершковому маслі, змішати з м'ясним бульйоном, додавши пиво, сіль, корицю та цукор, соус прокип'ятити. Зняти з вогню, додати лимонний сік, сметану та жовтки, соус більше не нагрівати. Подається гарячим до м'ясних страв і страв із птиці.

Пивний соус «Темний»
Інгредієнти:
1 склянка темного пива
1 склянка овочевого бульйону
1 цибулина
2 ст. ложки лимонного соку
сіль, цукор, бутон гвоздики
3 ст. ложки дрібно нарізаного житнього хліба.
Спосіб приготування:
У киплячий овочевий бульйон додати дрібно нарізану цибулю, спеції та варити 5-7 хвилин. Процідити, додати пиво, сухарики й лимонний сік. Даний соус чудово поєднується з м'ясними стравами, дичиною та рибою.

Млинці на пиві
Інгредієнти:
300 г борошна
500 мл пива
2 яйця
1 ст. ложка сметани
цукор, сіль.
Спосіб приготування:
Жовтки розтерти зі сметаною, додати сіль, цукор, склянку пива, усе збити. Додати борошно і перемішати до однорідної маси, вилити пиво, що залишилося, знову збити, додати збиті в піну яєчні білки. Акуратно перемішати. Дати тісту відпочити і випікати на розпеченій сковороді, змащеній жиром.
Ці млинці можна начинити м'ясом, печінкою та будь-якими несолодкими начинками.

Яблучний хмиз
Інгредієнти:
6-8 яблук
350 мл світлого пива
1,5 склянки борошна
рослинна олія для фритюру, цукрова пудра.
Спосіб приготування:
Склянку пива влити в борошно і збити до однорідної маси, опісля додати решту пива, перемішати. Тісто залишити на годину при кімнатній температурі для одержання консистенції густого сиропу. Яблука почистити, попередньо видаливши серцевину. Нарізати дрібними шматочками й змішати з тістом. Акуратно опускати у фритюр з нагрітою олією по 1 ст. ложці суміші, обсмажувати хмиз з обох боків. Готовий хмиз викладати на паперовий рушник для усунення зайвої олії. Зверху посипати цукровою пудрою й подавати гарячим.

Фільми, сайти, мультики про пиво NEW!
(Виставляються щоденно по одному в 11.00!)

Власник патенту Євген Юхниця

Виникли питання?
Телефонуйте за номером: 0674057652

{page_index.string032} UA RU EN FR DE
НА ГОЛОВНУ
П.І.Б. не може бути пустим чи менше 8 символів.
Побажання / Пропозиція: не може бути пустим чи менше 10 символів.
Залишилось: 0 Максимально символів: 333
Сума не правильна.
Побажання / Пропозиція успішно надіслані.