Що таке живе пиво

Живое пивоЖиве пиво - це термін, який позначає пиво не фільтроване і відповідно не пастеризоване. Є тільки одне але, поняття «живе пиво» та основні технологічні вимоги до його виробництва визначають ті, хто його виробляє.

Живе пиво - пиво, в складі якого міститься жива культура пивних дріжджів. Велика частина основних сортів пива, що виготовляються промисловим способом і розливаються по пляшках, до живого пива абсолютно не відносяться. Процес фільтрації, консервації, освітлення і т. п. плюс додавання різних хімічних речовин в підсумку вбиває все живе, що було в напої. За смаковими якостями продукт схожий на пиво, а по впливу - не цілком. Це особливо відноситься до тих корисних для здоров'я властивостей, які були відомі ще з давнини. Якщо використовувати звичайне пиво з магазину як засіб для лікування, ви не отримаєте жодного результату. І абсолютно не тому, що знахарі давнини помилялися, просто в їх понятті пивом називали не той напій, який ми вживаємо зараз.

Висновок, в процесі виробництва живого пива не використовуються ніякі консерванти, і пиво не пастеризується. Тут діє принцип: зварив і випив. Даний напій довго не зберігається. У дійсності термін зберігання живого пива кілька днів, в іншому випадку інакше пивні дріжджі гинуть. Альтернативний варіант - зберігати живе пиво при температурі не вище + 2 С, краще нижче. Але і в даному випадку воно не може зберігатися довго.

Є ще не маловажно відміну живого пива від того, яке виготовляється масово - це те, що процес бродіння триває в тарі, в якій воно продається. Тому живе пиво щойно відкрите, набагато смачніше пастеризованого. Справа в іншому, відкоркувавши ємкість, вміст необхідно швидко випити, так як воно довго не зберігається. Головна турбота виробників - це зберігання пива.

Ціна на живе пиво так само має істотну відмінність. Зрозуміло, цінителі готові платити відповідну ціну за насолоду смаком бурштинового напою. Враховуючи те, що живе пиво виробляється в невеликих кількостях, воно досі вважається елітним продуктом, призначеним до вживання в тому місці, в якому воно виробляється.

Цінність пива, полягає в інгредієнтах, використовуваних для його приготування: пророслі зерна ячменю, хміль і пивні дріжджі, які й надають пиву ті якості, завдяки яким його називають живим.

Знавці справжнього пива впевнені, що пиво не тільки приємно на смак, але і корисно для здоров'я. Чим не гидують користуватися в рекламних цілях пивовари.

Перетримати справжнє живе пиво більше покладеного терміну - воно починає набувати присмак «металу», через те, що дріжджі, які є мікроорганізмами, всі «з'їдають».

Що ж стосовно реклами на так зване живе пиво, де термін придатності налічує місяці? Відповідь очевидна, щоб пиво зробити «живим», виробники застосовують процес пастеризації, фільтрації, консервації та інші ... ації.

Висновок, бажаєте справжнього живого пива - шукайте місця, де є можливість купити його безпосередньо в пивоварні. Купуючи пиво в супермаркеті, вивчайте не етикетку, а термін зберігання і вирішуйте самі - пиво яке має термін придатності кілька місяців може бути «живим»?


Фільми, сайти, мультики про пиво NEW!
(Виставляються щоденно по одному в 11.00!)

Власник патенту Євген Юхниця

Виникли питання?
Телефонуйте за номером: 0674057652

{page_index.string032} UA RU EN FR DE
НА ГОЛОВНУ
П.І.Б. не може бути пустим чи менше 8 символів.
Побажання / Пропозиція: не може бути пустим чи менше 10 символів.
Залишилось: 0 Максимально символів: 333
Сума не правильна.
Побажання / Пропозиція успішно надіслані.